Hoefbevangen trekpaard - Paardenkliniek de Hooge Wijst

Ga naar de inhoud
Casus

Het bevangen 9 jarige trekpaard Mieke

Mieke is in de loop van de tijd onze trots geworden.

Zij is het levende bewijs dat je met teamwork, gezond verstand en een portie lef veel kunt bereiken bij uitzichtloze situaties.
Mieke raakte bevangen rond september 2007. De situatie was al snel zo slecht dat er maar twee opties waren Inslapen, of experimenteel aan de slag. In overleg met de eigenaar werd voor het laatste gekozen.

Allereerst is bij haar de complete voorwand van de hoef verwijderd. Omdat het hoefbeen al door de zool was gekanteld was staan geen optie voor haar. Ze lag gemiddeld 23 uur per dag. Door aangepast beslag en pijnstillers kregen we haar weer in de benen, zelfs zo goed dat ze uiteindelijk weer de wei op kon. Dit betekende betere doorstroming in de hoef en daardoor een betere genezing.
In April 2008 konden we zelfs zeggen dat ze vrijwel rad door de wei draafde. Op dat moment heb je als behandelend team wel het kippenvel op alle plaatsen van je lichaam staan. Inmiddels is de hoefwand weer bijna op de grond aan de voorkant. En loopt ze alweer 3x per week voor de kar. Haar ijzers zitten nog steeds met een aangepast beslag vast, maar het belangrijkste is dat ze er goed op loopt. Hieronder 2 filmpjes met daarin het verhaal van Mieke in foto's en filmpjes.

Terug naar de inhoud